Het was voor ons een eer om een bezoek van twee Moldavische vrienden te krijgen die in Nederland zakelijke contacten kwamen bezoeken. Als architect mag ik (Leo) hun werk in Moldavië ondersteunen waar een fabriek voor het maken van prefab bouwelementen is opgericht, met als doel om meer werkgelegenheid in Moldavië te creëren.

Het bedrijf heeft inmiddels al meerdere projecten In Nederland gerealiseerd. Wat opvalt is dat het bedrijf en de mensen uit Moldavië vooral relatiegericht zijn. Het was dan ook een hartelijke en verrassende ontmoeting. Ze waren al eerder in Rhenen geweest in verband met het mogelijk tot stand brengen van een verpleeghuis voor ouderen in Moldavië. Ik mocht een eerste ontwerp daarvoor maken. De fondswerving hiervoor is inmiddels gestart.

De twee mannen waren enorm geïnteresseerd in onze community en als blijk daarvan lieten ze een gift achter voor onze stichting. Des te meer bijzonder omdat Moldavië het armste land ter wereld is, dat juist onze steun goed kan gebruiken. Hoewel we een stichting zijn voor de bloei van onze stad, dragen we waar mogelijk ook een steentje bij aan de bloei van Moldavië!

Nieuwsgierig geworden? https://www.uniqa.md/portofolio