Over Stadscommunity ArKacia

Achter het woonhuis aan Acacialaan 16 ligt een voormalige meubelfabriek verscholen. Door de jaren heen onderging de fabriek langzamerhand een metamorfose en groeide deze uit tot wat het nu is: een kantoor met onder andere een groepsruimte. In 2016 werd onder de naam Arkacia een begin gemaakt met activiteiten voor inwoners van Rhenen, zoals brunches op zondagochtend, thema-avonden en workshops. In mei 2022 werd een stichting in het leven geroepen en zijn we onder de naam Stadscommunity Arkacia verder gegaan. Samen volgen we onze passie om mensen via verschillende activiteiten met elkaar te verbinden. We hopen dat ons initiatief aanstekelijk werkt!

Over
Stadscommunity
ArKacia

Achter het woonhuis aan Acacialaan 16 ligt een voormalige meubelfabriek verscholen. Door de jaren heen onderging de fabriek langzamerhand een metamorfose en groeide deze uit tot wat het nu is: een kantoor met onder andere een groepsruimte.

In 2016 werd onder de naam Arkacia een begin gemaakt met activiteiten voor inwoners van Rhenen, zoals brunches op zondagochtend, thema-avonden en workshops. In mei 2022 werd een stichting in het leven geroepen en zijn we onder de naam Stadscommunity Arkacia verder gegaan. Samen volgen we onze passie om mensen via verschillende activiteiten met elkaar te verbinden. We hopen dat ons initiatief aanstekelijk werkt!

Hoe doen we dit?

Met elkaar ondersteunen en organiseren we allerlei activiteiten. Zo ontstaan er groepjes mensen (community’s) rondom onderwerpen of interesses. Denk aan films, koken, kunst, wandelen en ook geloof, ouderschap of zingeving. Op dit moment kun je op zondagochtend komen brunchen, op
dinsdagochtend de vrouwenochtend bezoeken, op donderdagavond bordspellen spelen en op vrijdagmiddag samen borrelen om het weekend in te luiden.

Wat drijft ons?

We doen dit omdat we geïnspireerd zijn door de persoon van Jezus. Hij doorbrak muren tussen groepen mensen, hij ging eten met iedereen en maakte geen onderscheid.

Mag ik meedoen?

Wij geloven dat iedereen iets waardevols aan de stad kan bijdragen. Daarom staan we open voor nieuwe initiateven en ideeën, zolang ontmoeting en elkaar leren kennen maar centraal staan. Maar je bent ook gewoon van harte welkom om de sfeer te proeven bij een van onze groepen. Klik hier voor de activiteiten die binnenkort plaatsvinden.

ArKacia is verbonden met: